Bêd & Brochje Fam. De Witte

Kerngegevens B & B:

Adres:
De Mieden 6
8561 ER Balk

T: 0514-602314

Beschrijving kamers:
Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers met gedeeld gebruik van een ruime douche en wc.
Op twee slaapkamers staat een tweepersoons bed. Daarnaast is er nog een slaapkamer met een eenpersoonsbed. U kunt zelf koffie en thee zetten op de kamer.
Er wordt een ouderwets Fries ontbijt geserveerd, met o.a. suikerbrood en roggebrood roomboter en kaas. Daarbij krijgt u een eitje van de eigen kippen en waar mogelijk worden streekprodukten gebruikt.

Prijzen: 22,50 per persoon per nacht, inclusief ontbijt.

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:

Het vrijstaande huis heeft een ruime beschutte tuin met terras. Het is gelegen in een hele rustige wijk, zowel overdag als ’s nachts is het er stil.
Op 150 meter afstand ligt het historische toeristische centrum van Balk. Balk is ongeveer in 1300 ontstaan en was tot 2014 de hoofdplaats van de gemeente Gaasterland. Het prachtige oude stadhuis, een rijksmonument, is in 1615 in Renaissancestijl gebouwd. Het centrum van Balk is gelegen rond de Luts, de vaart die het elfstedencomité zoveel hoofdbrekens heeft gekost. Aan weerszijden van de Luts zijn prachtige oude geveltjes te bewonderen. Er zijn huizen met rijke versieringen, maar de eenvoudige versieringen van de kleinere huizen zijn misschien haast nog welsprekender. Het is er mooi, maar ook gezellig met vele winkels, terrasjes en restaurants.

De Luts heeft een directe verbinding met het Slotermeer. Een wandeling van 500 meter brengt u bij het Restaurant Badmeester Keimpe, met een prachtich uitzicht over het meer.

Beschrijving omgeving B & B:

Balk ligt aan het Slotermeer en aan de rand van de bossen van Gaasterland. Watersporters kunnen hun hart ophalen. Kanoën, roeien, zeilen, zwemmen, een dagje met de motorboot, het kan allemaal. Maar ook voor fietsers en wandelaars is het een hele prettige omgeving.
Het prachtige middeleeuwse stadje Sleat (Sloten) ligt op loopafstand, zo’n 6 kilometer. Starum, Hylpen en Woarkum (Stavoren , Hindeloopen en Workum) zijn hele mooie bestemmingen voor een dagje op de fiets. Eventueel vaart u een deel van de tocht met de beurtveer Heeg-Balk op het skûtsje ‘Aleida Hendrika’.
Snits (Sneek), een wat grotere stad, is heel geschikt voor een dagje winkelen.

Website:

Alleen telefonisch reserveren mogelijk.