Bêd en Brochje Boerestee

In 2020 gesloten vanwege Corona!

Kerngegevens B & B:

Adres:
Aaltjemeerweg 4
Ferwoude
T: 0515-541381
E: iebenhendrikdejong@kpnmail.nl

Beschrijving kamers:
Wij hebben de beschikking over 4 kamers met éénpersoons bedden.
Op de begane grond zijn 2 kamers die gebruik maken van de gezamenlijke badkamer en het toilet.
De kamers boven beschikken elk over een vaste wastafel, met gebruik van gezamenlijke badkamer en toilet op de beneden verdieping.
Iedere kamer heeft een kleine zitgelegenheid waar u koffie/thee kunt maken. Met een ontbijt (brochje) aan de keukentafel, waarbij echte Fryske sûkerbôle niet ontbreekt.
Gratis wifi, ruime pakeergelegenheid. In verband met allergie zijn huisdieren niet toegestaan.

Karakteristieken:
Rust en stilte, weidelandschap, Fryske steden. Eenvoud, gemoedelijkheid en gastvrijheid staan bij ons voorop.

Prijzen:
€ 28,00 p.p.

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:

Aan de rand van het dorp vindt u onze woonboerderij.  In het vroege voorjaar hoor je de kikkers kwaken en de merels zingen. De zwaluwen vliegen af en aan om hun jonkies te voeren.  Een ruime tuin met druivenstruiken, frambozen, kruisbessen en bramen waar we jam van maken.

Beschrijving omgeving B & B:

Nabij ons dorp vindt u op 3 km afstand de toeristische 11-stedenstad Workum waar u kunt genieten van de vele terrasjes en oude geveltjes. Een bezoek aan het “Jopie Huismanmuseum” en aan Museum Warkums Erfskip mag u zeker niet missen.  Verrassend is het ook om een kijkje te nemen bij de Pottenbakker in de ‘begine’

Ook Bolsward waar op Pinkstermaandag de fiets 11-stedentocht start is een bezoek waard. Een bezienswaardigheid is de Broerekerk uit de 13de eeuw met een glazen overkapping. Sinds enkele jaren doet de kerk weer dienst voor velerlei gebeurtenissen.

Het 11-stedenstadje Hindeloopen staat bekend om haar stijlvolle klederdrachten, het typische Hindelooper schilderswerk en de karakteristieke geveltjes. Een bezoek aan het ‘Schaatsmuseum” is beslist de moeite waard.

Routes:
Friese kustpad, 11-steden fietsroute met lussen, Zuiderzeeroute, Stedenroute en nog veel meer. Ontdek ook de fonteinenroute langs de elf steden van ons mooie Friesland, gemotoriseerd is die toeristische route 210 km.
Sommige wandelroutes lopen bij ons voor d boerderij langs. Kijk ook op de site ‘Groene wisselwandelroute’.

In 2020 gesloten vanwege Corona!

Alleen telefonisch reserveren mogelijk.