Bêd & Brochje Op ‘e Terp

Kerngegevens B & B:
Lytse Loane 5
9131 KT Ee
T: 06-38922026
E: hanswetemans@gmail.com

Beschrijving kamers:
Het beschikbaar gestelde deel van onze woning bestaat uit woonkamer, slaapkamer, badkamer, eigen toilet en entree. Woonkamer met bankstel, tv, radio en uitzicht op voortuin. Mogelijkheid aanwezig om koffie en thee te zetten, ook is er een magnetron en een kluisje. Slaapkamer met tweepersoonsbed en ruime badkamer met ligbad/douche wastafel en eigen boiler. Toilet bij entree met wastafel.

Karakteristieken:
Historisch dorp, wadlopen, vogels

Prijzen:
De kamer kost voor € 75,- per nacht, incl. ontbijt.  De prijs voor 1 persoon is € 50,- incl. ontbijt. De prijzen zijn incl. toeristenbelasting.

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:

Onze karakteristieke 200 jaar oude woning ligt op de terp van het rustige mooie dorp Ee. Op deze locatie is ook een papieratelier.
Ee, met zijn beschermd dorpsgezicht, kent een lange geschiedenis, voor 900 moet er al bebouwing zijn geweest. Vier straten komen uit bij de kerk op de terp waaronder de drie “loanen”: de Lytse Loane, de Grutte Loane en de Hege Loane. De kerk moet rond 1250 zijn gebouwd. De toren is veel jonger. Vlak naast de kerk staat de Uniastate, een kop-hals-romp boerderij uit 1815. Ee heeft een Vlasmuseum en wordt ook wel het vlasdorp genoemd.

Beschrijving omgeving B & B:
De B&B ligt op 13 km afstand van de veerboot naar Schiermonnikoog en de prachtige Wadden. 18 km naar Holwerd waar de boot naar Ameland vertrekt. 9 km van de admiraliteitsstad Dokkum. Ook het Nationaal Park Lauwersmeer ligt vlakbij. Mooie fietsomgeving en een mooi vertrekpunt voor vogelaars.
In Buitenpost (15 km) is het bezoeken van “de Kruidhof”, hortus van Fryslân, een botanische kruidentuin van 3,5 ha, zeer de moeite waard. Hier bevindt zich ook het IJstijdenmuseum. Buitenpost ligt aan de spoorlijn Groningen – Leeuwarden.

 

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij deze Bed and Breakfast?
B & B ‘Op ‘e Terp’, Lytse Loane 5, 9131 KT Ee, Fryslân
Vul dan onderstaand formulier in:

    Kinderen    Opmerkingen (Maximaal 400 karakters) 400